Trimhockey is een leuke vorm van hockey voor mensen die geen of weinig hockeyervaring hebben en die toch op een ontspannen manier de hockeysport willen bedrijven. Eén keer in de week komen de trimhockeyers op een vaste avond bij elkaar en train je samen op techniek, tactiek en conditie.

Het is met name bestemd voor volwassenen vanaf 30 jaar die vaak al één of meerdere gezinsleden hebben die actief zijn in de sport. Deze mensen vinden het vaak leuk om de beginselen van het hockey te leren en zo meer betrokken te raken bij het spel van hun gezinsleden. Daarnaast wordt trimhockey ook steeds meer bedreven door oud hockeyers die bijvoorbeeld het tempo van de veteranen of veterinnen te hoog vinden.

Er worden indien u wilt ook wedstrijden gespeeld, maar dit is niet verplicht. U mag zelf bij uw club bepalen of u alleen een trainende trimmer wilt zijn, of dat u ook wedstrijden wilt spelen.

Regelmatig wordt er een wedstrijd georganiseerd tegen een ander trimhockeyteam. Dit is meestal de trainingsavond, zodat er geen training maar een wedstrijd wordt gespeeld. Een Trimhockey team is een gemixed team. Het team bestaat uit tenminste 5 dames veldspelers en het niveau verschilt van team tot team. De wedstrijden duren net als in de reguliere competitie 2 keer 35 minuten en de regels zijn op een enkele uitzonderingen gelijk aan het gewone hockey. Zo mag er bijvoorbeeld niet hoog gespeeld worden om het niet al te gevaarlijk te maken.

Bent u ook aangestoken met het hockeyvirus en vind u het ook leuk om met hockey kennis te maken, kijk dan welke clubs in de regio Haaglanden aangesloten zijn.

Naar cluboverzicht