news image

Allen,

de vakanties zijn weer voorbij ( en ik hoop dat iedereen het naar zijn/haar zin heeft gehad en goed uitgerust is) en we gaan ons weer opmaken voor de komende trimcompetities in Haaglanden.

Er is inmiddels WEER een aantal spelregelveranderingen bij de KNHB ingevoerd ( kijk ook even op de KNHB site) waar wij uiteraard mee te maken gaan krijgen:

zie ook deze link. (2019-2020)

Reguliere competities:

  • Vrije slag binnen vijf meter van de cirkel: Een aanvallende vrije slag binnen vijf meter van de cirkelrand wordt genomen op de plek van overtreding. De bal wordt niet meer teruggelegd tot een plek vijf meter buiten de cirkel. De spelhervatting vindt plaats binnen het 23-metergebied waardoor de bepalingen voor de aanvallende vrije slag voor overtredingen binnen het 23-metergebied van toepassing zijn.
  • Bal boven schouderhoogte: Voor wedstrijden in de seniorencompetitie geldt dat spelers op een gecontroleerde manier de bal op elke plaats in het veld mogen stoppen, ontvangen, laten afketsen en spelen op elke hoogte, inclusief boven schouderhoogte, mits dit niet gevaarlijk is of leidt tot gevaarlijk spel. Let op: Voor wedstrijden in de juniorencompetitie geldt dat spelers de bal niet boven schouderhoogte mogen stoppen, ontvangen, laten afketsen of spelen.
  • Uitsluitend een (doel)verdediger mag een schot op doel boven de schouder met zijn stick stoppen of laten afkaatsen.
  • Lange corner: De huidige lange corner wordt vervangen door een spelhervatting voor de aanvallende partij op de 23-meterlijn, recht tegenover de plek waar de bal over de achterlijn is gegaan. De spelhervatting vindt plaats binnen het 23-metergebied, waardoor de bepalingen voor de aanvallende vrije slag voor overtredingen binnen het 23-metergebied van toepassing zijn.
  • Mondbeschermer verplicht: Veldspelers zijn verplicht mondbescherming (‘bitje’) te dragen gedurende de wedstrijd. Dit geldt voor alle categorie├źn spelers/speelsters (junioren/senioren/veteranen) tijdens door de bond georganiseerde wedstrijden. Dispensatie: Spelers kunnen uitsluitend om medische redenen ontheffing aanvragen bij de KNHB. Zij dienen op verzoek van de scheidsrechters de schriftelijke ontheffing van de KNHB te tonen. Meer informatie over deze dispensatieregeling vind je op knhb.nl .
  • Tijdstraf bij groene kaart: Een groene kaart betekent naast een waarschuwing ook een tijdstraf van twee minuten. De scheidsrechters timen de straftijd.
  • 10 meter regel: De mogelijkheid om een vrije slag 10 meter naar voren te verplaatsen is uit het spelreglement verwijderd en dus niet meer van toepassing.
  • Duur van de wedstrijd: In Nederland blijft een wedstrijd uit twee helften van 35 minuten en zal de tijd bij strafcorners en doelpunten niet 40 seconden worden stilgezet.

Sportieve groet
Robin